Branko Miljuš

Koordinator sektora resornih odbora

Miljus

Koordinator sektora resornih odbora

Branko Miljuš je rođen 02. januara 1972. godine u Sarajevu gde je završio osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu stekao je zvanje diplomirani ekonomista. Pored toga završio je i Fakultetu za Internacionalni menadžment u Parizu smer marketing i komunikacije i ima zvanje diplomiranog menadžera (Bachelor of business administration).

Prva je generacija studenata postdiplomskih studija koje organizuju Ekonomski fakultet Beogard u saradnji sa HEC-om (Ecole des Hautes Etudes Commerciales) iz Pariza.

Nakon studija zapošljava se u Autokomercu, generalnom zastupniku za WV i Audi prvo na poslovima prodaje. Posle toga postaje suvlasnik preduzeća METROPOLIS, jednog od dva najveća outdoor provajdera na Balkanu, koje je poslovalo u sistemu INOVA KAPITAL GRUPE gde je obavljao funkcije direktora razvoja i generalnog direktora. Radio je kao generalni direktor u izdavačkoj kući Press Publishing gruop gde je učestvovao u osnivanju magazina “Nedeljnik”.  U kompaniji “AMG” koja je izdavala časopise “Njusvika”, “Nacionalna geografije”, “Ela”, “Fajnenšl tajmsa”, “Kosmopolitan” bio je direktor prodaje i marketinga.  Osnivač je časopisa “Nacionalna poslovna revija” i njen prvi glavni i odgovorni urednik. Kao novinar i publicista pisao je za dnevni list “Press”, magazin “Nedeljnik”, “Tabu magazine”, “Vodič za život”, “Kontakt magazine” u kome je bio i urednik.

Jedan je od osnivača Asocijacije outdor provajdera, nekadašnji član Upravnog odbora Asocijacije štampanih medija. Jedan je od autora dokumentarnog filma “7”, kao i filma o nastanku SNS u produkciji TV Šabac.

Miljuš je bio član opštinskog veća Gradske opštine Stari grad kada je ona bila jedina opoziciona opština u Beogradu i jedna od tri u Srbiji. Ostaće zabeleženo da je uz podršku opštine Zlatko Paković napravio pozorišnu predstavu “Vox Dei”.

Govori engleski i francuski jezik

Oženjen je suprugom Sofijom i ponosni je tata Gavrila i Luke.

„Politikom se bavim sa idejom da jednom zauvek rešimo probleme koji nas kao društvo iscrpljuju više od tri decenije. Verujem da naša generacija ima istorijsku obavezu da plati greške onih koji su donosili odluke pre nas i prekine praksu koja podrazumeva da probleme rešavamo tako što mi zadužujemo one koji dolaze posle nas.

Verujem da je to moguće ako shvatimo da svi u Srbiji ali i na celom Balkanu i u Evropi imamo mnogo više stvari koje nas povezuju, nego onih koje nas dele. Ako ništa svi želimo da naša deca žive bolje nego što živimo mi.

Ako pođemo od te zajedničke ideje svesni činjenice da je čovek stvorio sve probleme, pa ih samo on može rešiti onda je jasno da dijalog nema alternativu i da samo energizovanjem ogromnih delova društva koje treba da kreiraju promene uz saradnju sa onima pored kojih živimo i onih sa kojima želimo da živimo u zajednicama možemo od Srbije napraviti zemlju iz koje se ne beži ni trbuhom za kruhom ni mozgom za dostojanstvom“