Stefanović: SNS namerno sprečila izjašnjavanje o Rezoluciji

 28. decembar 2022. 20:24

"Srpska napredna stranka (SNS) danas je sprečila da se Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije izjasni o Rezoluciji o usklađivanju spoljne politike sa Evropskom unijom i to se ne može opravdati bilo kakvim proceduralnim zavrzlamama. Građani su ostali uskraćeni da čuju argumente za i protiv i da čuju koje su posledice ukoliko se ne uvedu restriktivne mere prema Ruskoj Federaciji. Odlaganje donošenja ove odluke jasna je poruka kao što su jasne i moguće posledice. Nema sedenja na dve stolice, ko pokušava da sedi na dve na kraju tresne o pod"- izjavio je gostujućii na Novoj S, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović koji je i predsednik skupštinskog Odbora za spoljnu politiku.

 

"Na dnevnom redu sednice Odbora bile su još 4 rezoliucije, potpuno suprotne ovoj, koje je podnela ekstremna desnica, Dveri i Zavetnici, a koje pozivaju na potpuno svrstavanje uz Rusiju i zamrzavanje procesa pristupanja EU."- naglasio je Stefanović
"Ovo je po meni izbegavanje razgovora o ključnim pitanjima naše spoljne politike. Da je danas Odbor usvojio Rezoluciju o usaglašavanju spoljne politike sa Evropskom unijom, već sutra bismo imali bolju diplomatsku poziciju i u odnosu na Evropsku uniju i u procesu razgovora o aktuelnoj kriznoj situaciji na Kosovu i Metohiji." - istakao je Stefanović.
"Naša obaveza prema državi i građanima je da uskladimo spoljnu politiku sa politikom EU, to je u interesu Srbije, jer je nemoguće da živimo bezbedno, dobro i stabilno ako sami sebe izolujemo od kontinenta na kome  živimo. Mi smo kao država  pre 22 godine doneli odluku da hoćemo da budemo u  Evropskoj uniji i ta odluka nije promenjena" - rekao je Stefanović.
"Ni ja, ni Stranka slobode i pravde (SSP) nećemo odustati i veoma brzo ću zakazati novu sednicu na kojoj će vlast morati da se izjasni u kom pravcu želi da ide Srbija"- zaključio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović koji je i predsednik Skupštinskog odbora za spoljnu politiku.