Šerbula: Uslovi u kojima rade zaposleni u predškolskim ustanovama godinama se pogoršavaju

 08. mart 2023. 10:30

Da li vaspitačice koje nam čuvaju, edukuju i vaspitavaju decu deset sati dnevno zaslužuju da budu ignorisane i da gradonačenik Beograda ne želi čak ni da ih sasluša? - pitanja su potpredsednice Gradskog odbora Stranake slobode i pravde Beograd i odbornice Tijane Šerbule upućena gradonačelniku Beograda, kao podrška protestu Samostalnih sindikata zbog statusa i prava zaposlenih u predškolskim ustanovama.

Šerbula ističe da se uslovi u kojima rade zaposleni u predškolskim ustanovama godinama pogoršavaju, povećava se broj dece u grupama, a opet nema mesta za svu decu, jer se izgradilo tek desetak vrtića za deset godina ove vlasti u Beogradu:
- A na sve to, plate zaposlenih u predškolskim ustanovama su daleko ispod beogradskog proseka, pa opet, svi zaposleni u vrtićima su svakodnevno posvećeni svakom detetu.

Ona je istakla da po dolasku na vlast u Beogradu Stranka slobode i pravde garantuje dostojne plate vaspitačima i zaposlenima koji rade sa našim najmlađima u Beogradu, izgradnju vrtića tako da bude mesta za svako dete, ali i povećanje bezbednosti svih predškolskih objekata.

 

Tijana Šerbula, potpredsednica beoigradskog odbora SSP