Gođevac: Poklanjanje zemlje povlašćenim investitorima koji će krojiti naš grad po meri SNS

 09. mart 2023. 15:00

Kako je moguće da Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, kaže da upravu Beograda “nisu još ništa pitali" po pitanju zakona kojim se reguliše konverzija prava korišćenja na zemljištu u pravo svojine i kako je moguće da ga to ne interesuje? Kako je moguće da ga ne interesuje kakva se pljačka građana Beograda sprema?
 
Tim izmenama, SNS sebi bliskim investitorima poklanja zemljište i desetine milijardi evra od čega je najveći deo u Beogradu. Omogućava se onima koji su kupili pa srušili fabriku, ostavili ljude bez posla, da sad zarade ogromne pare, jer im se poklanja zemlja oko fabrike. Tako oni još dodatno zgrću milione u SNS krugu "moćnika", a drugi "normalni" investitori koji hoće da grade legalno će propadati. Cene stanova i prostora će nam diktirati nekolicina SNS novopečene "elite". 
 
Beograd će tako da bude “oslobođen” od svoje zemlje u korist investitora koji će onda krojiti naš grad po meri SNS. Zbog decenije otimačina i uništavanja građana izbori i promena ove vlasti u Beogradu su neophodni.

Ana Gođevac, potpredsednica beogradskog Odbora SSP