Đilas: U zemlji u kojoj su novinari ubijani, tužilaštvo ne sme da ćuti na nove spotove na Pinku u kojima se preti novinarima

 07. april 2023. 19:33

Zahtevamo od tužilaštva da hitno reaguje na nedopustive huškačke spotove koji se emituju na TV Pink protiv novinara N1, Nova i Danas-a, odnosno medija koje građani mogu pratiti samo preko SBB-a, a ne režimskog MTS-a i Telekoma. Zahtevamo i od policije da odmah proceni i bezbednost novinara ovih medija, rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

- Jasno je da režim na ovaj način napada slobodne medije i njihove novinare zato što im upravo televizije N1 i Nova onemogućavaju plasiranje obmana, već prikazuju realan život u Srbiji i tako im odnose glasove. Čak 69% ljudi koji su na SBB mreži - ne glasa za Vučića, dok režimski MTS-Telekomovi mediji odrađuju kampanju za vlast i za to dobijaju stotine miliona evra. Nekome poziv na linč, a nekome novac iz sumnjivih transakcija, rekao je Đilas.

U zemlji u kojoj su novinari već ubijani zbog svog mišljenja i objava, ovako orkestrirana hajka protiv određenih novinara ledi krv u žilama, a ovakvo verbalno nasilje je samo na korak od fizičkog i zlokobnog. Zato nasilje nad profesionalnim novinarima mora stati, a pravosudne institucije momentalno reagovati i pokazati da nisu servis vlasti, već zaštitnici prava da novinari slobodno rade svoj posao i da niko zbog toga ne sme da im preti i ugrožava ih, zaključio je Dragan Đilas.