Šebek: Aleksandar Vučić kao počasni građanin Subotice – uvreda za svakog Subotičana

 01. septembar 2023. 14:14

“Pre 30 godina Aleksandar Vučić se smeškao sa bine dok je njegov politički otac, Vojislav Šešelj, pozivao na proterivanje naših komšija druge nacionalnosti. Danas tom istom Aleksandru Vučiću gradska vlast daje status počasnog građanina Subotice što je uvreda za svakog Subotičana” izjavio je predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Subotici Robert Šebek povodom Dana grada i dodele statusa počasnog građanina predsedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Umesto da gradska vlast od Aleksandra Vučića traži sve ono što zaista treba Subotičanima, dodao je Šebek i nastavio, a to su besplatni udžbenici za sve osnovce i srednjoškolce, rekonstrukciju bolnice koja je ruinirana, rekonstrukciju puteva koji su zbog rupa maltene neprohodni, ali i plate bar onolike koliki je republički prosek, jer su u našem gradu za 10.000 manje od istog tog proseka, oni ga postavljaju na mesto kog nije dostojan.

“A kada je već ovde, Aleksandar Vučić bi mogao da nam kaže i ko je ubio Olivera Ivanovića koji je zbog svoje borbe za toleranciju mnogo više zaslužio status počasnog građanina našeg grada čiju multietničnost nije uspeo da uništi ni Vučić sa svojim radikalima” zaključio je Šebek.

Transparent na zgradi u Subotici tokom ceremonije

Transparent na zgradi u Subotici tokom ceremonije