Živković: Udruženje koje prate priče o smrti korisnika potpisalo ugovor o usluzi “Lični pratilac” sa vlašću u Boru

 26. avgust 2023. 12:57

Vlast u Boru potpisala je ugovor o sprovođenju usluge "Lični pratilac" za decu kojoj je potrebna podrška sa udruženjem "Srcem za naš grad" iz Paraćina. Ovo udruženje međutim prate priče o nesavesnom radu, malverzacijama, pa čak i smrti korisnika u Pirotu i Trsteniku usled nebrige.

 Dugi niz godina je uslugu "Lični pratilac", koja je izuzetno zahtevna, sprovodilo borsko udruženje, a pratioci i roditelji su bili zadovoljni kvalitetom usluge i stručnim kadrom koje je rešavalo brzo i efikasno svaki problem dece i roditelja. Kao neko ko je učestvovao i doprineo tome da se u Boru uvede usluga "Lični pratilac", zabrinuta sam koliko će ova usluga sada biti dobro sprovedena. Govorimo o najosetljivijoj grupaciji, deci sa smetnjama u razvoju.
Nedopustivo je da se po ovako delikatnom pitanju u potpisivanju ugovora gradske vlasti vode samo finansijskim delom ponuda na tenderu. Morao se pre toga proveriti i kredibilitet ovog udruženja i informacije do kojih smo došli i na koje javnost upozorava. 
 SSP će pratiti svaki korak u radu ovog udruženja i reagovati ukoliko se uoče bilo kakvi problemi u radu jer su moguće posledice po decu nemerljive.
 Irena Živković, predsednica Gradskog odbora SSP Bor