Ambasador Francuske, "Mlekoprodukt" i progon predsednice SSP Zrenjanin

 21. mart 2023. 14:27

Poseta delegacije francuske ambasade na čelu sa ambasadorom Pjer Košarom gradu Zrenjaninu i kompaniji „Mlekoprodukt”, koja je u vlasništvu francuske “Savencia grupe”, predstavlja jasnu podršku progonu predsednice gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu Sonje Pernat kao i našeg člana Dragoslava Stankova iz Elemira, kome je pre tri nedelje zbog kritike lokalnih SNS moćnika u ovom gradu zapaljen auto.

Sonja Pernat je posle 22 godine rada u kompaniji “Mlekoprodukt” dobila otkaz koji joj je uručio direktor Andrej Beslać vračarski kadar SNS-a koga su za posao preporučile SNS konekcije i francuski pasoš koji poseduje. Razlog za otkaz se nalazi u činjenici da je Sonja Pernat prijavila nepravilnosti u radu firme i na osnovu toga dobila status uzbunjivača. Kontola koja je stigla iz Francuske je potvrdila sve njene navode, za svoje angažovanje je dobila pisane pohvale da bi joj posle nekoliko meseci bio uručen otkaz sa obrazloženjem da je tehnološki višak. Koliko je obrazloženje besmisleno pokazuje činjenica da je Sonja Pernat jedina od nekoliko stotina zaposlenih koja je proglašena tehnološkim viškom.

 

S obzirom da se radi o francuskoj kompaniji obavestili smo francusku ambasadu o ovim događajima. I pored svih saznanja i činjenica, g. Košar je odlučio da od svih francuskih kompanija u Srbiji poseti baš “Mlekoprodukt” i od svih gradova Zrenjanin.
Ako je već imao u planu posetu Zrenjaninu mogao je gospodin ambasador da obiđe Sonju Pernat i Dragoslava Stankova kome je nakon kritika na rad lokalnih moćnika u Zrenjaninu - Elemiru bačen Molotovljev koktel pod auto. Na taj način bi dao podršku onima koji se bore za slobodu i pravdu, vrednostima na kojima počiva Evrospka unija, a ne njihovim progoniteljima.