Beronja: Krivična prijava protiv kompletne gradske uprave zbog manifestacije u Kolarama

 01. septembar 2023. 17:09

 “Gradonačelnik Smedereva i celo gradsko veće ugrozili su zdravlje građana jer su i pored zabrane Republičke veterinarske inspekcije dopustili organizovanje manifestacije u Kolarama, stoga sam danas podneo krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Jovana Beča, načelnika Gradske uprave Gorana Milentijevića i kompletnog gradskog veća” izjavio je predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Smederevu Nikola Beronja. 

 Nastavio je: “Kompletno javno zdravlje je stavljeno u službu pojedinaca iz vladajuće stranke, koji su i pored zabrane i nedvosmislene opasnosti od širenja zaraze, ipak odlučili da organizuju vašar u Kolarima. Radi se o flagrantnom kršenju zakona od strane više aktera, a sve jer su prethodno dogovorene privatne kombinacije koje su pošto-poto morale da budu sprovedene, čak i po cenu ogromne štete po građane”.
 “Poštovanje zdravstvenih procedura i zakonskih normi su temelji svakog pristojnog društva. Sve drugo je igranje sa zdravljem ljudi koje nema cenu. Verujem da se sa ovim slažu i nadležni koji treba da utvrde ili kazne sve koji su ugrozili zdravlje građanki i građana Smedereva” zaključio je Beronja.