"Da li ste ministarko Gojković i Šapiću čuli za Zubina Mehtu"

 12. februar 2024. 15:05

Da li ste vi, gospođo ministarko Gojković, bivši gradonačelniče u pokušaju Šapiću i Vučićeva predstavnice u UO Beogradske filharmonije, čuli za Zubina Mehtu? Taj Zubin Mehta, jedan od najboljih dirigenata, više puta je dolazio u Beograd da svira sa mojim poštovanim kolegama filharmonistima. Za njegove koncerte zna ceo svet. 
Za muku Beogradske filharmonije do pre neki retko ko je znao, a vlast je bilo baš briga. Da je drugačije, ne bi svirali u odelima starim dvadeset godina, sa platama koje su neuporedivo manje nego što ih ima bilo ko u regionu i Evropi, sa vd direktorom koji kaže: 'Evo samo što nije', sa neobaveštenom članicom upravnog odbora koja se pravda putovanjima, i sa Vučićevim lažnim obećanjem o izgradnji nove koncertne sale, čiji rok je prošao pre tri godine. 
 Čerčil je zapitao svoj ratni kabinet: 'Kada su mi predložili smanjenje budžeta za kulturu, šta ćemo onda da branimo?' Ja danas pozivam sve da pomognemo Beogradskoj filharmoniji, jer je sramota da je prepustimo onima koje kultura ne interesuje, a Beograd nervira jer želi da smeni one koji ga uništavaju.
Dragan Ristevski, Opštinski odbor Stranke slobode i pravde Vračar