Dimić: "Mozzart kladionica deli poklon "vaučere" za sajt "shtreber" u osnovnoj školi, a na sajtu se reklamira kockarnica"

 06. novembar 2023. 16:14

"Ko je dozvolio da kladionica Mozzart uđe u osnovnu školu  "Dragojlo Dudić" i deli poklon "vaučere" za dobijanje sadržaja sa sajta "shtreber"? Da stvar bude gora, podelu je pohvalila sama direktorka škole Daniela Pavić, kao da ne zna kakav problem zavisnost od kocke izaziva i da najmlađi zavisnik ima samo osam godina. Da li je sledeći korak da kockarnice počnu da dele vaučere za slot aparate deci u školama?!" zapitao je Marko Dimić predsednik beogradskog izvršnog odbora Stranke slobode i pravde.

Sajt "shtreber", nastavio je Dimić, posećuju deca od petog do osmog razreda osnovnih škola da bi učila, a na njemu se reklamira ni manje ni više nego kockarnica. Dodao je da su kladionice osokoljene podrškom SNS vlasti prešle sve granice i neskriveno se preporučuju maloletnicima. "Nije im dovoljno što SNS vlast dozvoljava da otvaraju svoje kladionice u blizini škola, niti što im je dozvoljeno da se reklamiraju na terenima gde se igraju deca. Sada se direktno reklamiraju u školama", navodi Dimić.

Tu su krivi svi od kladionice do ministara finansija, zdravlja i prosvete, ceo lanac je doveo i do ovog stanja. Ceo sistem ponovo ne funkcioniše.

"Zbog toga decembarski izbori nisu samo pitanje vlasti, nego odlučuju o tome da li će kladnionice da rasturaju porodice, da li će decu vaspitavati kladionice ili pristojno plaćeni učitelji i nastavnici i da li će kladionice i kockarnice nastaviti da uništavaju budućnost deci", zaključio je Dimić