Dok Marinika Tepić u Skupštini govori o Novaku Nediću i SNS batinašima, javni servis sklanja kadar sa fotografija

 25. maj 2023. 12:37

Narodna poslanica i šefica poslaničke grupe "Ujedinjenih", Marinika Tepić, prokomentarisala je danas izjavu premijerke Ane Brnabić da nije znala gde je bio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić i šta je radio sa batinašima na jednom splavu. On je pitala zbog čega Nedić nije bio momentalno smenjen i koje je to poslove obavljao generalni sekretar Vlade. U trenucima dok je Tepić govorila, režiser RTS zadužen za emtiovanje sednica Skupštine namerno je udaljavao kadar sa potpredsednice SSP kako se ne bi videle fotografije koje je pokazivala.

 

Poslanica Marinika Tepić podsetila je snimak na kom se vidi generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić kako predvodi „grupu pretorijanaca“ čiji je zadatak bio da razbiju blokadu poljoprivrednika kod Pančeva.

„Kaže Ana Brnabić ne zna gde dogodilo sve. Dogodilo se na splavu u Pančevu koji se zove "VIP Jahting Klub". Vidite jasno splav, vidite njegov znak… Vidim da je RTS sklonio zumiranje sa ovog kadra, ali mi ćemo naknadno zumirati kako bi građani mogli da vide o čemu se radi“, rekla je Tepić.

 

Zanimljivo je takođe da je svaki put, kad bi Tepić sklonila fotografije koje je pokazivala, išao krupan kadar na ovu narodnu poslanicu. U jednom trenutku krupan kadar je ostao nekoliko sekundi duže, ali je istog momenta kad je Tepić podigla novi papir režiser odlučio da se pređe na krupni plan.

 

Tepić je rekla da tri dana poslanici pitaju predsednicu Vlade „zašto Novak Nedić nije momentalno smenjen zašto nije pokrenuta istraga protiv njega, takođe momentalno ako ste već do sada okretali glavu od povezanosti sa ubicama i sa zverima iz Belivukovog klana, o kome su istraživački novinari takođe godinama objavljivali dokaze da je Novak Nedić sa njima povezan, evo sada crno na belo“.

 

-Ja sam vrlo često u Pančevu, mom rodnom gradu to svi znaju, a zamislite šta piše na nalogu “VIP Yachting Club-a” da je nevladina organizacija. Dalje, “VIP Yachting Club” reklamira i vodi funkcioner Srpske napredne stranke. Jer zato problem, zove se Nikola Stojiljković, evo ga. Ovo je čovek koji je direktor. Turističke organizacije Pančeva, koji upravlja ovim splavom, gde je generalni sekretar Vlade dovodio batinaše. Ovo je Nikola Stojiljković, možda ovako krupno RTS bolje vidi, dakle, javni funkcioner SNS-a u Pančevu inače građanima poznat i kao lice koje je maltretiralo ne Pančevce, njih svakodnevno maltretira, ali je maltretirao i građane Lučana 2018. Evo ga ovde na izborima, kad je Dijana Hrkalović rukovodila i maltretirala takođe građane Lučana. Koji je napao novinara televizije N1, Dušana Mlađenovića. Snima redovno dronom zaposlene u javnom sektoru na opozicionim okupljanjima, da bi ih direktori privodili. Inače, evo ga u društvu  potpredsednika izvršnog odbora SNS-a, Branka Malovića, pokazala je Tepić fotografije pomenutog Stoilkovića dok je RTS sve vreme sklanjao kadar.

 

„Novaka Nedića smenite odmah, Nikolu Stoilkovića privedite odmah i molim vas da rešite ovo ili da nam kažete po kom nalogu ste i i po kom zadatku, gospođo Brnabić , poslali pretorijance na građane Srbije“ zaključila je Tepić.

 

Autor: nova.rs, SSP