Dr Grujić: Režim SNS-a "hita" u tešku izbornu korupciju

 11. oktobar 2023. 13:20

“Hitan postupak tokom ovog meseca za donošenje novih medijskih zakona koji je juče najavila premijerka Ana Brnabić je uvod u najprljaviju moguću izbornu kampanju SNS-a i još nedemokratičnije izbore pred nama” izjavila je narodna poslanica Stranke slobode i pravde Danijela Grujić i nastavila:
 “Toliko režimski hvaljeno usaglašavanje naše medijske regulative sa evropskim zakonodavstvom, obesmisliće se nedelotvornim mehanizmima regulisanja medija. Vlada je u poslednji čas pod pritiskom prihvatila potpunu nadležnost Saveta za štampu ali i dalji opstaje postojeći sastav Saveta REM-a.” 
Grujić naglašava da i dalje ostaje nepoznanica u kojoj meri će se Savet za štampu zaista pitati u vezi kršenja etičkih standarda kod finansiranja medija jer je to drugi kriterijum koji ostavlja prostor za manevrisanje, ali i podseća da budžetska sredstva sa lokala i Republike su do sada potpuno neselektivno išla u ogromnim iznosima propagandnim glasilima vlasti poput Informera koja bezmilice šire govor mržnje.
 “Tako se obistinjuju zle slutnje o kojima sam kao narodna poslanica Stranke slobode i pravde i poslaničke grupe "Pravac Evropa" govorila na javnoj raspravi o nacrtu ovih Zakona. Zbog toga sam i zatražila momentalno povlačenje ovih zakonskih predloga iz procedure alarmirajući javnost da se ovome suprotstavi. A danas je sasvim jasno da ni ovaj nacrt zakona ukoliko bude usvojen neće naterati REM da podigne glavu sa jastuka u kojem je utonuo u dubok san” zaključila je Danijela Grujić.