Dr Vrsajkov: Kako je moguće da nedavno renovirani Futoški put ili Temerinska ulica kod nadvožnjaka ponovo plivaju?

 03. septembar 2023. 21:42

Ako Grad ne želi da gradi kanalizaciju, neka plati obećanu odštetu Budući da nas gradske vlasti ubeđuju da gradnja pristojne kanalizacije nije ekonomski opravdana, već bi da građanima isplaćuju odštetu za uništene domove i automobile – neka gradonačelnik Milan Đurić spremi novčanik! Još jedna kiša i voda je ponovo ulazila u kuće, a mnogi automobili ostali su zaglavljeni u više od pola metra vode i to listom u sveže renoviranim ulicama. 
Od početka godine imali smo više oluja koje su izazvale prave potope, a jedna je, nažalost, odnela i ljudski život. Prošle godine bilo ih je tri, 2021. dve, kao i u nekoliko prethodnih godina, dok je od 2017. do 2019. bilo najmanje šest „stogodišnjih kiša”... Ukratko, građani trpe materijalnu štetu i izlažu se riziku od zaraze, jer se nakon svake poplave na ulice preliva fekalna kanalizacija, a Grad nema nameru da učini ama baš ništa. To posebno zabrinjava jer će u dolazećim godinama ovakvi pljuskovi i oluje biti sve učestaliji usled klimatskih promena. Istina je da je, zbog nekompetentnosti i ošljarenja štetočinske vlasti, Novi Sad u poodmakloj fazi betonizacije. Odvodi su zapušeni i loše nivelisani, a odvodna mreža malog kapaciteta, pa će ulice biti poplavljene nakon svake jače kiše. 
 Kako je moguće da nedavno renovirani Futoški put ili Temerinska ulica kod nadvožnjaka ponovo plivaju? Zašto tu nije povećan kapacitet atmosferske kanalizacije? Zbog čega su u pojedinim delovima grada zatrpani atmosferski kanali? Sve su to pitanja koje smo više puta postavljali odlazećoj vlasti i gradonačelniku. Bilo bi uputno da nas gradonačelnik ovaj put poštedi izgovora koji vređaju inteligenciju i namiri štetu građanima... Ili je to bilo ekonomski neopravdano obećanje? 
 dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad