Dr Vrsajkov: Odbacivanje naše prijave zbog klečanja na vratu tokom protesta - potvrda naprednjačkog bahatluka 

 30. avgust 2023. 16:27

 Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je danas krivičnu prijavu koju je pre godinu dana podneo Gradski odbor Stranke slobode i pravde zbog osnovane sumnje da su tokom protesta protiv usvajanja GUP-a, pripadnici obezbeđenja, Žandarmerije i drugih službi, počinili više krivičnih dela, čime je ugrožena dobrobit i zdravlje naših sugrađana. Ukoliko zavrtanje ruku i klečanje na nečijem vratu nije, u najmanju ruku, prekomerna upotreba sile, onda se postavlja pitanje koji su za naše Tužilaštvo kriterijumi nasilja. 
 Odbijanje naše krivične prijave samo potvrđuje pravilo da bahata naprednjačka vlast ne čini apsolutno ništa kako bi popravila stanje u društvu i povećala bezbednost, a pre svih – bezbednost najmlađih u školama. Naprotiv! Bili smo svedoci etiketiranja i vređanja neistomišljenika, ignorisanja zahteva nikad masovnijih protesta, opstrukcije rada parlamenta... Sve je kulminiralo smenom inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića – poštenih policajaca koji su razotkrili najveću fabriku droge u Jovanjici. 
 Naprednjaci su odgovorni za dugi spisak neoprostivih slučajnih i namernih grešaka, i odlazeća vlast zna da je na izmaku njihova deceniju i kusur duga štetočinska vladavina. Strpljenje građana je potrošeno jer su na najgori mogući način – višestrukim ubistvom dece i mladih ljudi - došle na naplatu godine stalne promocije nasilja i govora mržnje. Na kraju, potrošen je i strah građana. Ostao je samo bes, što iz nedelje u nedelju potvrđuju i ulice prepune ljudi. 
 dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Sadu
Dr Vladimir Vrsajkov

Dr Vladimir Vrsajkov