Mića Berić i Ljuba Vidačić održali čas sporta u Smederevu

 15. jun 2023. 20:19

GrO SSP Smederevo je juče ugosto legende srpske košarke Miroslava Miću Berića i Dragoljuba Ljubu Vidačića sa ciljem da promoviše sport u našem gradu. Imali smo čast da zajedno sa dva proslavljena košarkaša promovišemo košarku i dobre navike, ali i da obradujemo naše mališane, da im trening održe ovakve legende.
KK Carina uvideo je da bi deca tog kluba bila srećna da upoznaju velikane i da odslušaju korisne savete od naših legendi nakon čega je usledio i trening zajedno sa njima.
Kako smo i mislili omladinci “KK Carine” bili su oduševljeni i vrlo pažljivo su slušali Miću i Ljubu i upijali svaku njihovu reč. Malo su se i takmičili, pa je Ljuba morao da radi sklekove, ali sve je prošlo u sportskom duhu. Uspeli su omladinci da vide i par "finti" koje su krasile naše legende.
Naši gosti posetili su i terene za košarku u Osnovnoj školi Branislav Nušić, tamo su razmenili savete i iskustva sa ljudima koji su igrali basket, takođe, popričali su i sa simpatizerima i rekreativcima koji su tu bili.

GrO SSP Smederevo se zahvaljuje “KK Carina” na gostoprimstvu kao i meštanima naselja Leštar koji su bili na sportskim terenima i ugostili naše legende.
Mi iz Gradskog odbora SSP Smederevo sprovodićemo i dalje akcije na promociji sporta i zdravog života u našem gradu. Srca su nam puna kada vidimo osmehe i oduševljenja dece koja su sa svom pažnjom pratila iskustva koju su im prenosili Mića i Ljuba i to je bio i glavni cilj ove posete.
Žao nam je što su čelnici kluba “KK Smederevo” odbili naš predlog, pa su iz samo njima znanih razloga decu uskratili za ovo korisno iskustvo.