Mila Popović: Građani ne strahuju samo od nasilja koje je esklarilo već se plaše i vožnje GSP-om

 27. oktobar 2023. 12:00

Ne samo da građani strahuju od nasilja koje je u Beogradu eskaliralo već se plaše i vožnje gradskim prevozom jer se sve češće neki autobus zapali ili izazove saobraćajnu nezgodu, izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i dodala da je juče BMC turski autobus sleteo sa puta i udario u ogradu, a danas se autobus zapalio na Brankovom mostu.

Popović je upitala šta je sledeće i podsetila je da je Stranka slobode i pravde više puta zahtevala tehnničke preglede svih vozila, ali da ova SNS vlast to nije htela da uradi. "Zašto? "

"Jasno je da bi se tada videlo da četvrt milijarde evra koje odlaze iz budžeta grada Beograda svake godine u GSP ne odlaze u sigurnost građana na ulicama nego ko zna za šta i u čiju korist. Da li bi se videlo i  da je gradska vlast kupovala neispravna vozila koja nisu prilagođena vožnji na našim ulicama?", objasnila je Popović i zaključila, Beograd u svojoj istoriji nije imao nesposobniju vlast. Prizori autobusa koji gore,  vozila koja pokvarena stoje na ulici, putnika koji beže i spašavaju se da prežive, u Beograđanima izazivaju osećaj tuge i očaja. Ovaj nemar i nebriga, ovo bahato ophođenje prema gradskoj imovini odmah moraju prestati, a sve dok je SNS na čelu Beograda to se neće desiti. Zato će građani na izborima odgovoriti i na nebrigu i na javašluk i glasati za one koji će sve uraditi da, za početak, počnu da se osećaju sigurno u gradu u kome žive.