Miljuš poručio Dačiću: "Prvi režimski pendrek, sam je birao da uvek ima svog gospodara"

 10. jul 2024. 13:24

Kada se Ivica Dačić ulizuje Vučiću tvrdnjom da je Srđan Škoro rečima koje je izgovorio u intervjuu pozvao da se ubije Danilo Vučić to je glupo i očekivano. Glupo, jer svi koji su pismeni znaju da to nije rekao, a očekivano jer Dačić je, zapravo veći deo svog života, proveo u pokušajima da zadovolji očekivanja svojih šefova. Nekada bračnog para Milošević, danas porodice Vučić. Sam je uvek birao da ima gospodara, a sad je odlučio da vređa i laže o onima koji su ga jedini tretirali kao ljudsko biće.


Ali to je Dačićev izbor i problem njega kao predsednika SPS-a. Problem svih nas u Srbiji postaje onog trenutka kada on ovakve izjave daje, ne kao predsednik stranke koju je utopio u SNS, nego kao ministar unutrašnjih poslova. A tako se potpisuje dok insistira na otvaranju istrage zbog onoga šta novinari govore i najavljuje izopštavanje iz političkog života najveće opozicione stranke. Negova izjava  je dokaz da živimo u diktaturi, jer samo u diktaturi ministri se hvale i najavljuju zloupotrebu institucija u cilju progona neistomišljenika za koje očigledno spremaju neki novi Goli otok.

Stranka slobode i pravde je uvek branila i uvek će braniti pravo svakog čoveka da slobodno misli i govori bez obzira na to da li podržavamo ili osuđujemo njegove stavove. I uvek će osuditi svaki poziv na nasilje bez obzira od koga došao. U tome nas neće zaustaviti pretnje prvog režimskog pendreka, u šta se Dačić pretvorio, jer je to borba za demokratiju, istinu, slobodu i pravdu od koje nikada nećemo odustati.
Branko Miljuš,
član Predsedništva Stranke slobode i pravde,
narodni poslanik

POGLEDAJTE JOŠ: