Milošević: Glumci, izvinite u ime Nišlija!

 23. avgust 2022. 00:00

Javno negodovanje glumaca na lošu organizaciju 57. Filmskih susreta uzburkalo je nišku javnost. Nakon skandala sa reflektorom u hali “Čair”, kada je zbog nestanka struje prekinuta utakmuca Srbija-Belgija i međunarodne bruke koju smo kao Grad pretrpeli zbog nesposobnog rukovodstva, najave da će se svetski poznat festival “Nišvil” izmestiti iz našeg grada zbog nedostatka podrške od strane rukovodstva, sada imamo otvoreno negodovanje glumaca na katastrofalnu organizaciju Filmskih susreta.

Filmski susreti su brend, duša našeg grada. Neverovatna je ovolika nebriga od strane rukovodstva za manifestacije koje su simbol Niša. Kako je moguće da nije bilo volje i sluha za organizovanje projekcija filmova u zatvorenom prostoru iako se znalo da će biti vremenakih nepogoda?! Kako je moguće da niko nije pozvao glavne glumce da pita da li dolaze, gde su smešteni, treba li im nešto?! Ni flašicu vode nisu obezbedili! Nevažno je da li se radi o amaterizmu, nezainzeresovanosti ili nesposobnosti lokalne vlasti, važno je da šalju lošu sliku o našem gradu.

Niš je grad meraklija, gostoljubivih ljudi. U Nišu su svi dobro došli, dobro dočekani i ispraćeni. Nišlije ne zaslužuju da ostanu bez festivala uz koje su generacije odrastale. U ime svih slobodnomislećih, gostoljubivih Nišlija upućujem izvinjenje glumcima i svima koji su loše dočekani, koji su se osetili neprijatno i nepoželjno u našem carskom gradu. Izvinite! A na nama je da čuvamo duh grada, jer nakon ove vlasti na čelu s Draganom Sotirovski, od našeg grada ništa neće ostati. Dosta je više da nas bude sramota zbog onih koji za sram ne znaju.

Jelena Milošević, predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica