Nikezić: Guvernerko Tabaković, zapitajte se kakvu ste agrarnu politiku vodili poslednjih 10 godina

 18. avgust 2022. 00:00

Guvernerko Tabaković,

Vama je očigledno smešno što su cene neprerađene hrane u Srbiji povećane 24,8 odsto, a u evrozoni samo 11 odsto, čim ste pokušali da rast cene krompira od 152% opravdate povećanjem broja svadbi nakon pandemije. Pa koliko je onda po vama poskupeo ruzmarin?

Lako je vama da se šalite sa rastom cena hrane, pošto vam na hranu odlazi 5 odsto plate, dok većina srpskih porodica na hranu troši preko 50 odsto mesečnih primanja i nije im nimalo smešno.

Umesto šaljivih komentara, zašto se niste zapitali kakvu ste agrarnu politiku vodili poslednjih 10 godina, pa ste doveli do toga da zemlja koja može da prehrani pola Evrope ima dva i po puta veći rast cena hrane nego EU?

Kako je moguće da je Srbija danas zemlja u kojoj poljoprivrednici primaju najmanje subvencije u Evropi, a građani plaćaju najskuplju hranu? Kome je otišla razlika? Uvoznicima? Trgovcima? Špekulantima?

To su pitanja na koja morate da odgovorite i preduzmete odgovarajuće mere na funkciji guvernerke NBS, institucije koja je ovlašćena da inflaciju drži pod kontrolom.

Pošto očigledno ne umete da obuzdate podivljalu inflaciju, bolje je da podnesete ostavku i nastavite da se šalite sa cenama hrane i svadbama u nekom zabavnom programu.

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde