Održana tribina o Predlogu izmena Zakona Roditelj-Negovatelj

 13. decembar 2022. 00:00

U organizaciji Stranke slobode i pravde (SSP) je održana tribina " Roditelj- negovatelj" na kojoj se govorilo o predlogu izmena i dopuna Zakona socijalnoj zaštiti. Ovim predlogom se zakonski uvodi status Roditelj - negovatelj, čime bi se roditeljima dece sa poteškoćama u razvoju omogućilo garantovani pravo na redovna mesečna primanja kao i pravo da nakon 15 godina ovog statusa ostvare pravo na starosnu penziju.

O svojim snovima, strahovima, ali i nadanjima na tribini su govorili predstavnici više udruženja roditelja dece sa poteškoćama u razvoju i upoznali prisutne sa konkretnim problemima, izazovima i potrebama s kojima su suočeni u svojoj svakodnevnoj borbi da svojoj deci pruže adekvatnu negu i podršku.
Na pitanja roditelja iz udruženja i članova nevladinih organizacija odgovarali su Irena Živković, predsednica Resornog odbora SSP-a za socijlanu politiku, Bojan Bukvić, rukovodilac službe za zaštitu dece i odraslih CSR Jaokovo, a svoju podršku i odlučnu volju da se za ovaj zakon bore u Skupštini Srbije dali su narodni poslanici Marnika Tepić, Danijela Grujić, Tanja Pašić i Borko Stefanović