Pernat: Ko zdravstvene radnike u Zrenjaninu šalje na mitinge

 06. april 2023. 14:50

Gospođo ministarko Grujičić,

Obraćam Vam se kao majka, supruga i građanka Zrenjanina koja je bila iskreno zabrinuta kada je videla pun autobus zdravstvenih radnika koji su išli na miting podrške SNS. Pre toga je direktor zrenjaninske bolnice dr Igor Kitaresku uredno prozivao svoje kolege po spisku koji je držao u rukama. Već znamo da javna preduzeća radnike ucenjuju i voze na mitinge da bi pevali pesme i aplaudirali u skladu sa scenarijem koji im dele pre toga, ali da se to radi i sa onima koji su se školovali kako bi lečili ljude je novost, bar za Zrenjanin.

Gospođo ministarko Grujičić, pitam šta je važnije, zdravlje građana ili pohvala koju će direktor Kitaresku dobiti jer je ispunio kvotu ljudi koje mora da obezbedi da bi glumili statiste na političkim skupovima. Pitam vas gospođo ministarko Grujičič i od koga je dobio nalog dr Kitaresku da ovako ponižava svoje kolege i ugrožava pacijente. Da li je moguće da se direktor zdravstvene ustanove bavi ovakvim stvarima kada u Zrenjaninu nemamo magnetnu rezonancu, a mamograf ne radi.

Ne mogu da verujem da ne znate i da vas ne interesuje da ovakvo zdravstvo ne sanjaju ni zdravstveni radnici koji masovno odlaze iz zemlje gde je plata vojnika specijalaca duplo veća od plate lekara specijaliste ili 4 puta veća od medicinske sestre, a ni pacijenti koji ne mogu da dobiju zdravstvenu negu, nego provode sate i sate po prepunim čekaonicama i čekaju mesecima na intervencije od kojih im zavisi budućnost.

 

Sonja Pernat, GrO SSP Zrenjanin