Pernat: Na školi se štedi, a troše se pare za stadion, "Uroš Predić" postaje prošlost Zrenjanina

 13. februar 2024. 09:49

Srednja škola “Uroš Predić” na predlog gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure i podršku Saveta za obrazovanje neće upisivati decu u predstojeću školsku 2024/2025 godinu, na osnovu Elaborata, koji niko nije video, tako da će ova škola sa dugom tradicijom postati prošlost ovog grada.
Sonja Pernat

Sonja Pernat

Ovaj Savet je ćutao na to što su roditelji morali da plaćaju troškove vrtića i leti kada deca u njih ne idu. Vrli članovi Saveta su ćutali i kada deca u OŠ „Dr Jovan Cvijić“ nisu imala grejanje, ćutali su i kada je škola u Lukićevu ostala bez grejanja. Ćutali su oni koji treba da vode računa o gradsko-obrazovnom sistemu i na to što direktori ne dostavljaju članovima saveta roditelja informacije o tome gde završava novac od zakupa fiskulutrnih sala u kojim je sve manje termina za nasu decu.
 Ništa od ovoga članovima Saveta nije bio dovoljan razlog da bi se oglasili, ali su zato iz sve snage podržali ideju gašenja škole jer je skupa za održavanje i nema dovoljno đaka. Na školi se štedi ali se troše pare za stadion iako Zrenjanin više nema fudbalski klub, ali to kao ni manjak dece nije dovoljno dobar razlog da nam se gospoda članovi Saveta obrate. 
 Bolje bi bilo da su nastavili da ćute, ovako su se upisali na listi srama rezervisanu za one koji uništavaju naš grad iz koga je za deset godina naprednjačke vlasti otišlo 16000 ljudi. Jedi način da sačuvamo grad u ljude u njemu jeste smena režima koji svojom nestrusnoscu, bahatošću i korupcijom gasi život u Zrenjaninu.
Sonja Pernat, narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Zrenjanin