Pernat: SNS je fabrika za kršenje ljudskih prava

 03. april 2024. 16:01

“Održana je prva sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova. Za predsednika Odbora, izabran je Aleksandar Marković, stranačkim predlogom i većinom glasova. Ja sam glasala protiv jer je upravo stranka gospodina Markovića fabrika za kršenja ljudskih prava u Srbiji” izjavila je Sonja Pernat narodna poslanica Stranke slobode i pravde i članica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova. 
 “Poslaničke grupe bi trebalo da deligiraju ljude koji će se zalagati za rešavanje problema u oblasti ljudskih i manjinskih prava i ravnopravnosti polova, koji će otvoreno reći da se u Linglongu krše osnovna ljudska prava i da se tome treba stati na put, da je progon profesora koji drugačije misle kršenje prava na slobodu govora, da je izbacivanje dece iz vrtića zbog roditelja koji su članovi opozicionih stranaka čista diskriminacija, a ne one koji će se ponašati kao na pokrentoj traci u fabrici laži i na svakoj sednici tvrditi da ovoliko prava ljudi nikada nisu imali, kao što će to raditi Aleksandar Marković” objašnjava Pernat. 
 “U ovoj zemlji, sloboda govora smatra se antidržavnim činom, a svih ovih godina kršena su prava slobode kretanja, izražavanja, mirnog okupljanja, pravo na zdravstvenu zaštitu i zdravu životnu sredinu. Zdravstvena knjižica bez partijske samo je parče bezvrednog kartona, izlazak na proteste siguran otkaz, ali to ne smeta naprednjacima da Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova formiraju za šest minuta” zaključila je.