Pernat: Za SNS vlast zdravlje nije prioritet, domovi zdravlja u Zrenjaninu nemaju ni ultrazvuk!

 27. oktobar 2023. 09:26

 

Domovi zdravlja u Zrenjaninu nemaju ultrazvuk pa se snimanje unutrašnjih organa zakazuje u bolnici, sa tim što se na termin čeka mesecima, tvrdi Sonja Pernat iz Stranke slobode i pravde Zrenjanin i dodaje da se građani, koji imaju sredstava, odlučuju za privatne preglede dok su oni koji nemaju novac ostavljeni su da čekaju i nadaju se da se stvari neće iskomplikovati te da akutna stanja neće preći u hronična što lečenje čini težim, a troškove većim.

Više od 112.000 stanovnika naše opštine zaslužuje da na nivou Domova zdravlja ima poseban centar sa radiografsku i ultrazvučnu dijagnostiku ističe Pernat i naglašava da je to važnije od besmislenih projekata poput nacionalnih stadiona ili bacanja naših para za tabloide koji šire laži i uništavaju živote ljudi.

Svaka odgovorna vlast bi sama krenula u realizaciju ovog projekta. Režim Srpske napredne stranke nije to uradio za 11 godina jer za njih životi i zdravlje ljudi nisu prioritet, objanšjava Pernat i zaključuje, Za nas iz Stranke slobode i pravde jesu i zato ćemo obezbediti svim ljudima efikasnu zdravstvenu zaštitu, preventivne preglede, najbolje uslove za lečenje i obučene i dobro plaćene zdravstvene radnike.