Resorni odbor za kulturu: Gojković se hvalila da je pomogla Kolarcu, a radnici ne primaju plate

 02. septembar 2023. 13:28

Samo 4 meseca nakon što se ministarka kulture Maja Gojković žalila da je niko ne hvali jer je pomogla Kolarčevoj zadužbini, radnici u ovoj ustanovi kulture ne primaju zarade, a dugovanja prema dobavljačima se uvećavaju. 
Svi dobronamerni ljudi opravdano strahuju da bi Kolarac nakon ovakve pomoći gospođe ministarke mogao da završi u stečaju. Da ima mesta za šalu, mogli bismo da uputimo apel ministarki Gojković da nikome više ovako ne pomaže. 
Umesto toga želimo da je podsetimo da Kolarčeva zadužbina uživa posebnu brigu i da postoji mogućnost finansiranja do 45% tekućih i materijalnih troškova ove ustanove IZ REPUBLIČKOG BUDŽETA. 
 Umesto samohvalisanja i žalbi što niko ne deli njeno oduševljenje stanjem u Kolarcu, zahtevamo od ministarke da pod hitno napravi analizu poslovanja Kolarca i nađe način da omogući njegovo normalno funkcionisanje i isplatu svih obaveza, pre svega zarada zaposlenih. Gospođo ministarko Gojković, to što ste na mesto ministarke kulture izabrani slučajno Vas ne oslobađa od odgovornosti za propadanje naših institucija kulture. To je, ako niste znali, sada Vaš posao za koji Vas plaćaju građani Srbije.


Resorni odbor za kulturu Stranke slobode i pravde