Spec. Raspopović: Vučić "ispravio grešku" ministarke zdravlja, a zapravo vratio bolovanje na 30 dana kao do 2019.

 09. avgust 2023. 14:49

Po ko zna koji put pokazalo se da u Srbiji postoji samo jedna instituticija, predsednik države koji je obavestio javnost da će se bolovanje bez izlaska na komisiju skratiti sa 60 na 30 dana, a ne baš na šokantnih 15  dana, kako je dobila zadatak da prethodno najavljuje  i priprema javno mnjenje ministarka zdravlja Danica Grujičić.
Po ustaljenom šablonu u kome se Vlada Srbije i premijerka Ana Brnabić ne pitaju ama baš ništa, ministarka zdravlja Danica Grujičić pristala je na  sporednu, epizodnu ulogu da šokira stručnu javnost i građane najavom da će se bolovanje skratiti na maksimalnih 15 dana i pri tom, optužila svoje kolege, izabrane lekare, da masovno otvaraju i zaključuju lažna bolovanja. Onda se u javnosti pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je, sedeći pored  ustavom nadležne premijerke koja je ćutala, velikodušno saopštio da su navodno  prihvaćene kritike javnosti i praktično priznao da je predlog ministarke zdravlja loš, a da će se bolovanja zbog  zloupotreba ipak skratiti, ali  na maksimalnih 30 dana bez izlaska na komisiju.
Sada treba očekivati da se lekarka i ministarka Grujičić javno pospe pepelom i prizna da se ne razume u zdravstveni sistem i još i zahvali Vučiću što je pored svog posla, radio i njen posao. Kao i premijerka Brnabić, čiju funkciju takođe svakodnevno obnaša i koja zato ni pojma nema da je dve godine tokom njenog takođe premijerskog mandata do 2019. bolovanje bez komisije isto trajalo 30 dana u vreme ministrovanja Zlatibora Lončara, odnosno da je 2019. podignuto sa 30 na 60 dana bez komisije, a sada zapravo samo vraćeno kako je bilo do 2019.
Spec. ortopedske hirurgije sa traumatologijom Danijel Raspopović