SSP Avalski venac: Javne nabavke po starim navikama - samo 55% skuplje!

 09. april 2023. 17:00

Opština Voždovac ne odustaje od starih navika i manira, oglasi javnu nabavku, a potom jedan javljeni ponuđač, isti i prihvaćen, a procenjena vrednosti posla bukvalno u dinar. Fascinantni stučnjaci, ali na žalost i ovog puta po leđima nas Voždovčana.

Ove godine, tačnije 28.03. donose odluku br. 404-16/23 o dodeli ugovra – Ekopatrola, tačnije usluge u vezi održavanja zelenog pojasa u svim naseljenim mestima Opštine Voždovac. Ono što ne može biti nezapaženo je da je u javnom pozivu br. 16/23 jasno naglašeno da ugovor traje dve godine, a onda isti potpisan na dvanaest meseci. Dalje, posao dobijaju dve firme od kojih ponovo jedna od njih ima samo jednog zaposlenog i ponovo nam košenje trave, orezivanje ograda, čišćenje otpada, suzbijanje ambrozije radi firma koja je registrovana za postavljanje vodovodnih, kanalizacionih, grejnih i klimatizacionih sistema i to ove godine za 18.600.000 dinara, što je čak za 55% više no prošle godine.

Postavljamo pitanje Opštini Voždovac da li iko od vas poznaje bilo koga kome je plata porasla 55% i da li ste tom razlikom od cca 6.500.000 dinara mogli, recimo, nagraditi đake generacije sa teritorije Opštine Voždovac, ili ste i dalje mišljenja da je to neisplativa investicija. Stidite se!

Opštinski odbor SSP Avalski venac