SSP Beograd: Direktor DZ u Lazarevcu deli opravdanja za odsustvo sa posla 26.05

 19. maj 2023. 12:00

Dr Jovan Milojević, direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ u Lazarevcu, mnogo je zauzet ovih dana jer šalje poruke zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa porukom da će svakom ko dolazi na miting Srpske napredne stranke 26.05. biti „zakonski regulisano odsustvo sa posla“. Osim što vrši nezakoniti pritisak na zaposlene da moraju da dođu na miting Srpske napredne stranke, ovaj direktor i član vladajuće stranke ide korak dalje, pa protivzakonito omogućava regulisanje odsustva sa posla. Hoće li da lažira bolovanja? Ko će da leči ljude u Lazarevcu u petak 26.05.2023?
 
Podsećamo, pritisak na zaposlene da se pojave na bilo kom skupu protiv njihove volje predstavlja krivično delo prinude, a u ovom slučaju, čak i zloupotrebu službenog položaja. Svojom porukom, ovaj „vredni“ naprednjak nudi i falsifikovanje opravdanja za one koji podlegnu pritisku. Da podsetimo, Dr Jovan Milojević je svom zetu, suprugu njegove rođene sestre, omogućio unosan posao održavanja vozila saniteta, a sebe je „častio“ 2020. godine najnovijim Audijem A6 koji vredi 70.000 evra. Poznato je i da ima čak tri lična vozača. Na pitanje Stranke slobode i pravde koliko para iz državne kase se troši na njegova skupa „službena“ putovanja u vreme pandemije korona virusa, odgovor nismo dobili.
 
Ovaj bahati direktor šalje poruke kojima vrši pritisak na zaposlene, ali neće da odgovori na pitanja kako se troši novac građana i neće ništa da uradi da se poboljša zdravstvena usluga u Lazarevcu. Pozivamo javno nadležno tužilaštvo da bez odlaganja pokrene postupke protiv ovog naprednjaka koji ugrožava funckionisanje zdravstvenog sistema u Lazarevcu radi sopstvene promocije u vladajućoj stranci. Ako oni to ne urade, mi ćemo.