SSP Kragujevac: I gde sada da se parkiramo?

 13. april 2023. 14:50

               Za svega godinu dana stanovnici najužeg centra grada su potpuno lišeni mogućnosti normalnog korišćenja usluga parkiranja. Od 18.oktobra 2022.godine od kada su počeli radovi na rekonstrukciji i uređenju Trga vojvode Radomira Putnika, pored toga što su nastale nesnošljive saobraćajne gužve izgubila su se 70 parking mesta koja su bila od vitalnog značaja za 5000 građana Kragujevca koji žive u centralnoj mesnoj zajednici. Gradska vlast je donela još dve odluke i otišla korak dalje u otežavanju parkiranja svih nas koji imamo malu decu, stare roditelje i kojima je adekvatno parkiranje ne samo pitanje ličnog komfora već neophodnosti. Prva odluka je da se na prostoru ispred Studentskog doma u ulici Branka Radičevića uradi Trg posvećen grupi Smak čime će se broj parking mesta dodatno smanjiti. Druga odluka je da se sve većem broju preduzetnika i preduzeća daju u zakup parking mesta i time ograniči ostale korisnike da ta mesta koja su obeležena žutom trakom koriste u periodu od 07 do 20 časova.

            Poražavajuća je činjenica da pored svega ovoga od 2012.godine izuzev 100 metara ulice Vuka Karadžića nijedna ulica niti trotoar u mesnoj zajednici Centar nisu obnovljeni. Dodatni teret svima u gradu Kragujevcu pričinjava odluka o poskupljenju stanarskih parking karti koje su se desile dva puta u poslednje dve godine kao i uvođenje naplate parkiranja u MZ Aerodrom.

Bićemo kapriciozni pa dajemo predlog JKP Šumadija da se ovde ne zaustave nego da nastave i da sva raspoloživa parkig mesta daju u zakup svima onima koji žele, i tako potpuno onemoguće građanima centra grada da na pristojan način koriste svoje pravo na parkiranje.

 

Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.