SSP Kragujevac: Male Pčelice, zaboravljena mesna zajednica

 01. septembar 2023. 15:33

Građani grada Kragujevca koji žive u Ulici Braće Petrovića i sporednim ulicama poput Podgoričke ulice, Giljevske u Malim Pčelicama, davno su zaboravljeni od strane gradske vlasti.

Male Pčelice

Ulica Braće Petrovića, centralna je ulica u ovom delu naselja kojom svakodnevno prolazi veliki broj vozila i pešaka jer povezuje deo Malih Pčelica sa Stanovom. Veći deo ulice oštećen je usled dugogodišnjeg eksploatisanja i velike količine vode koja se stalno sliva niz ulicu. Mogu se primetiti ogromne udarne rupe, kao i deo gde je asfalt podignut i vidno oštećen. Usled ovakvog stanja ulice, vozila se jedva kreću, a pešaci prilikom kiše, ne mogu ni da idu ulicom, jer se voda zbog lošeg sistema odvoda, sliva čitavom širinom ulice i nemoguće je funkcionisati.

 

 

Okolne ulice poput Podgoričke i Giljevske su u jako lošem stanju, posute su kamenom, a prilikom prve kiše, kamen odnosi voda na pomenutu ulicu Braće Petrovića i u ovim ulicama ostaju ogromne rupe i kanali kojima je nemoguće kretati se. Uoči svakih izbora, predstavnici SNS-a su obećavali da će ove ulice biti asfaltirane ukoliko im građani ukažu poverenje, ali do dan danas nisu bili sposobni ni da oštećene ulice saniraju, a ne da asfaltiraju one koje su obećali. Od kada su na vlasti u gradu Kragujevcu, u ovo naselje su predstavnici vladajuće stranke dolazili samo od izbora do izbora, a između toga zaboravljaju da postoji na mapi grada ili ne žele da ukaljaju svoje cipele. Jasno je da ova vlast ne nalazi ni sredstva ni vreme da nešto preduzme i omogući normalno funkcionisanje stanovnicima ovog dela grada.

 

 

Većina ljudi koji žive u ovom naselju smatra da je odavno prošlo vreme kada je neko iz gradske vlasti trebao da ih čuje i pomogne im, već da je vreme za nove ljude koji će to zaista i uraditi. Stranka slobode i pravde ima plan za Male Pčelice koji će unaprediti i olakšati život građanima u ovoj mesnoj zajednici, a sa kojim će uskoro upoznati žitelje ovog dela grada

 

 

Bojan Popović, član Stranke slobde i pravde, Kragujevac

Bojan Popović, Kragujevac