SSP Požarevac: Podneli smo inicijativu gradonačelniku za besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce

 01. septembar 2023. 11:50

 Danas kada zvanično počinje nova školska godina, gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac podneo je ponovo gradonačelniku i Skupštini Grada Požarevca inicijativu da donesu odluku da se iz budžeta grada obezbede udžbenici za sve đake  osnovnih i srednjih škola.

 


Stranka slobode i pravde je u proteklih godinu dana na štandovima razgovarala o ovoj inicijativi  sa građanima koji su  svojim potpisima dali podršku. Predlog  smo dali i prilikom usvajanja budžeta za 2023. godinu, kao i više puta posle toga. Međutim, gradonačelnik Saša Pavlović i gradska vlast očigledno nisu imali sluha za našu inicijativu smatrajući da je novac građana bolje utrošiti za razne projekte od kojih građani nemaju koristi nego rasteretiti kućne budžete koji su ionako premali da zadovolje potrebe prosečne porodice čija deca pohađaju osnovne i srednje škole.

 Zato gradonačelniče, nemojte štedeti na obrazovanju kad već ne štedite na proslavama, režijskim troškovima i raznim bespotrebnim izdacima. Ulažite u obrazovanje ne bi li mladi ostali u Požarevcu koji je za vreme vaše vlasti izgubio gotovo 10.000 stanovnika. I ne zaboravite, gradska opština Kostolac je prva po broju nepismenih u Srbiji!

Donesite odluku da udžbenici za sve đake osnovnih i srednjih škola budu besplatni, te da se za ovu školsku godinu roditeljima refundiraju troškovi jer nas niste poslušali na vreme, a roditelji su udžbenike već morali da plate. Nije to veliki izdatak za budžet grada ali je velika pomoć roditeljima koji uz velika odricanja školuju svoju decu.

  

Vladan Milosavljević, GrO Stranke slobode i pravde Požarevac