Stefanović: Režim SNS i SPS zaustavio je evropske integracije i nastavio sa procesom izolacije

 30. avgust 2023. 11:07

Režim SNS i SPS je zaustavio evropske integracije naše zemlje i tako nastavio sa procesom izolacije, ugrožavanja ekonomskih i nacionalnih interesa. U nedelji u kojoj se EU oglašava o nužnosti što bržeg uključenja Zapadnog Balkana u najveću evropsku porodicu kojoj istorijski pripadamo, vlast SNS i SPS najavljuje naše članstvo u BRIKS-u i Dačićevu posetu Lavrovu, kao jedinog evropskog zvaničnika koji je spreman da tako nešto uradi radi lične promocije i nastupajuće kampanje.

U istom danu kad presednik Francuske najavljuje moguće preispitivanje viznog režima za Srbiju, naša nesposobna vlast i ministar Dačić na Bledskom forumu još jednom demonstrira blamantnu kafansku diplomatiju, sa sve nužnim prevodiocem. Režim predlaže da uđemo u savez BRIKS, savez koji to zaista nije, da se uključimo u nešto što ne postoji van povremenih međunarodnih skupova i da dodatno ugrozimo naše prirodno ekonomsko i bezbednosno okruženje.
Režim SNS i SPS se već igrao opasnim iluzijama i priključivao Srbiju Konfederaciji Rusije i Belorusije 1999. Briks je neformalna, neobavezna, konferencijska organizacija, bez valute, tržišta, pravila, odluka, organa i strukture, plus je geografski, ekonomski i vrednosno daleko od naših interesa. Ipak, za naprednjake i Vulinovce, što je mašta šira, to je šteta po Srbiju veća. Jedini pravac koji nam obezbeđuje dobar život, uništavanje nasilja i korupcije jeste pravac Evropa, koji je moguć do 2030. godine, što tvrde i najviši evropski zvaničnici.
Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde