Stefanović: SNS i SPS vlast odlučna da Srbiju drži u stalnom stanju izolacije i tumaranja

 10. avgust 2023. 13:16

Nakon najnovije analize usaglašenosti spoljne politike Srbije sa Evropskom unijom od svega nešto iznad 50 procenata usaglašenosti sa evropskim rezolucijama i merama, jasno je da je aktuelna vlast SNS-a i SPS-a odlučna da Srbiju drži u stalnom stanju izolacije i tumaranja. Činjenica da je Srbija ocenjena kao država koja je najmanje usaglasila svoju politiku sa EU od svih država kandidata pokazuje da naš režim apsolutno ne želi da vodi zemlju u EU, jedini cilj koji je realan i koristan za Srbiju i na koji smo se sami obavezali kao država kandidat. Oni to ne žele jer znaju da bi Srbija ulaskom u EU bila država u kojoj se uništava korupcija, gde postoji vladavina prava i sloboda medija, a ne zemlja u kojoj je vlast odvojena od naroda i ogrezla u korupciju i nasilje.
Uočljivo je da naprednjačka vlast svesno vodi Srbiju u izolaciju štiteći svoje koruptivne poslove i gazeći dostojanstvo svakog čoveka u našoj zemlji. To što smo sad i definitivno odvojeni od svog kontinenta i svoje budućnosti u Evropi možemo zahvaliti isključivo SNS vlasti koja zna da pravac Evropa znači i pravac sloboda i uništavanje korupcije, a oni u takvim sredinama ne mogu da funkcionišu i to bi značilo njihov politički nestanak. Lažući sa kontrolisanih medija pokušavaju da ubede osiromašene građane da je odlično biti odvojen od Evrope i da oni samo što nisu propali, dok istovremeno ta ista vlast SNS ne vadi ruku iz narodnog džepa i štiti svakog svog nasilnika i lokalnog kabadahiju.

Upravo je naša budućnost u EU jer tako štitimo svoje ekonomske i bezbedonosne interese a sve drugo je opasni naprednjački avanturizam i pljačka građana. Izolacija i odvajanje Srbije od svojih interesa jeste san našeg režima. Upravo takav izolovan položaj Srbije je najbolja šansa da Srbija ponovo bude parija i lak plen i po pitanju KiM.
Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde