Stefanović: Vučićeve diplomatske pobede postoje samo u režimskim medijima

 23. avgust 2023. 10:58

Reagujući na hvalospeve Aleksandru Vučiću u režimskim medijima i slične objave premijerke Brnabić na društvenim mrežama nakon samita u Atini, zamenik predsednika SSP Borko Stefanović je naglasio da Aleksandar Vučić nije pobedio nikog i nije zaštitio ništa.

"Svakom razumnom čoveku je jasno da Vučićeve velike diplomatske pobede postoje samo u režimskim medijima. U realnom životu Vučić je potpisao Deklaraciju koja se nije menjala u skladu sa njegovim željama već je praktično ostala ista kakva je na početku predložena. U njoj se predviđa gonjenje svih koji su odgovorni za ratne zločine u Ukrajini, a to znači Vladimira Putina i ekipu iz Kremlja, što je Vučić prihvatio. U realnom životu, Vučić nije sprečio Ukrajinu i Grčku da priznaju Kosovo i Metohiju jer oni to i nisu planirali da urade" istako je Stefanović i dodao da je samohvalisanje i naručeno horsko obožavanje Vučića kao najvećeg zaštitnika nacionalnih interesa, jeftina predstava koja treba da prikrije nedostatak politike koja bi Srbiji omogućila sigurnost i normalnost. 

"Vučićeva turneja po televizijskim studijima od Milomira Marića do Jovane Jeremić, koja nam sledi nakon Atine i priče o herojstvu u Atini su tragikomično svedočenje koje neće moći da sakrije opasnost samoizolacije, koja bi imala katastrofalne posledice po državu i narod sa kojim se ovaj režim uporno igra i to samo da bi se sakrio od odgovornosti zbog korupcije i kriminala koji haraju Srbijom. Kod građana, svaka ovakva pobeda izaziva strah jer znaju koliko su Srbiju u prošlosti koštale Vučićeve pobede. Jedini način da se obezbedi stabilnost jeste usklađivanje spoljne politike sa politikom EU i sprovođenje reformi koje će obezbediti našoj zemlji da postane deo EU najkasnije do 2030. godine kako to SSP predviđa u svom programu Pravac Evropa” zaključio je Stefanović.

 

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde