Tepić otkriva: "SNS tužilac Stefanović je SNS tužiteljki Nikolaidis još u petak oduzeo službeno vozilo i ona je znala da će je skloniti"

 14. novembar 2023. 14:44

Šta stoji iza zahteva tužiteljke Željke Nikolaidis, šefice antikorupcijskog Odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, da od svog nadređenog i prvog tužioca VJT Nenada Stefanovića traži da je razreši sa čela ovog Odeljenja, otkrila nam je potpredsednica Stranke slobode i pravde i jedna od nosioca liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić.

- SNS tužilac 1. Nenad Stefanović je SNS tužiteljki 3. Željki Nikolaidis još u petak oduzeo službeno vozilo i ona je znala da će je skloniti, to i pričala. Samo ga je preduhitrila za vikend da izvuče maksimum iz te situacije. Zato dekolumbizacija Tužilaštva posle 17. decembra! - izjavila je danas Tepićeva, nosilac izborne liste “Srbija protiv nasilja” uz Miroslava Aleksića.

 

Tepićeva podseća da je tužiteljka Nikolaidis sva svoja nedela izvršavala u najbližoj saradnji sa nadređenim Stefanovićem i da je ovo samo predstava za javnost zbog koje ne smemo zaboraviti da su upravo oni i ovakvi servilni tužioci režima “grobari srpskog tužilaštva i pravde”:

 

- Oni su oboje podjednako i bez ikakve razlike i rezerve zloupotrebljavali zakon i svoje tužilačke funkcije da bi hrabru policajku iz Valjeva Katarinu Petrović strpali iza rešetaka makar i na jedan dan, da bi maltretirali inspektora Milenkovića koji je otkrio slučaj “Jovanjica” zbog “intervjua” Dijane Hrkalović, da bi oteli predmet drugoj tužiteljki dok je na odmoru i tako podigli optužni predlog protiv mladog inspektora Isakova koji je bio sa inspektorom Milenkovićem kada su otkrili Jovanjicu i to nakon što je svedočio da mu je žao što je uhvatio državu u kriminalu, policiju, vojsku, kao deo najveće fabrike droge u Evropi! Kao i da bi smenili dve dugogodišnje i hrabre antikorupcijske tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović. Moram podsetiti i da je Nikolaidis napredovala iz Tužilaštva u Pančevu nakon što je “završila” slučaj generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića sa Belivukom i žandarmom Vučkovićem o dolascima ove trojice drugara u vojni objekat, odnosno vojnu streljanu u Pančevu, gde su vežbali pucanje, da bi dokazi o tome nestali usred postupka, zbog čega je tužiteljka Nikolaidis koja je vodila ovaj predmet odustala od gonjenja i time “pokrila” Novaka Nedića, a potom nagrađena mestom šefice antikorupcijskog Odeljenja najvažnijeg tužilastva u Srbiji - objašnjava Tepić i dodaje:

 

- Dekriminalizacija tužilaštva uslov je za ozdravljenje ovog društva i onda će biti moguća i stvarna prava borba protiv korupcije i kriminala. Imamo snage da se za to izborimo 17. decembra i da pravda u našoj državi konačno bude dostižna.