Tepić: Rezultat vladajućeg režima - 88% mladih koji žele da odu iz Srbije

 25. decembar 2022. 00:00

"88% mladih od 15 do 30 godina želi da ode iz Srbije je zvaničan podatak "KOMS" organizacije mladih Srbije koja sarađuje s Vladom. Imamo seobu ljudi veću u miru kakvu nismo imali u ratu. Dok vladajući režim pobeđuje samo na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, mladost Srbije želi da ode iz ove zemlje. Srbija se godinama unazad može svesti na jednu reč - stradija - i tako završavamo i ovu godinu - kao zemlja u kojoj nemamo ljudske slobode, demokratiju, slobodne medije, slobodne izbore, da se davimo u korupciji, da imamo vladavinu jednog čoveka, da nemamo nezavisno pravosuđe", rekla je potpredsednica SSP Marinika Tepić gostujući u emisiji "Utisak nedelje".

Na temu beogradskih izbora u narednoj godini, Tepić je rekla da je većina Beograđana već glasala protiv ove vlasti i da je ona danas u Beogradu neligitimna. "Mi iz SSP ćemo se boriti za promene i zato očekujemo i tražimo izbore sledeće godine. Kriti se i tražiti izgovor za neizlazak na izbore u susretu između Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića nije rešenje. Ako deo opozicije ne želi da izađe na izbore, neka kaže da nije spreman. Ako pričamo o ujedinjavanju opozicije vrata SSP su uvek otvorena.", istakla je Tepić.


Osvrćući se na novi Zakon o unutrašnjim poslovima, Tepić je rekla da poslaničke grupe "Ujedninjeni", DS, Ne davimo, Moramo Zajedno, Narodna stranka trenutno prave raspored koraka za narednu nedelju u inicijativi da Zakon o unutrašnjim poslovima uopšte i ne uđe u Skupštinu i bude povučen dok traje javna rasprava. 

- Novi zakon o policiji je skandalozan i usmeren na represivne mehanizme na razbijanje demonstracija, sa korišćenjem mreža i elektrošokera, čak i prema trudnicama i srčanim bolesnicima, istakla je Tepić i javno upitala da li je tačno da i MUP Srbije nabavlja mreže i dronove od Željka Mitrovića koji se hvalio na društvenim mrežama da pravi opremu koju već koristi "policija sveta." 
Upozoravajući na još jednu od spornih tačaka novog zakona, Tepić je rekla da je zabrinjavajuće i to što se predviđa mogućnost da fizička lica, potpuno legalno i bez kontrole, budu donatori policije, čime se, kako zaključuje Tepić, omogućuje svakome da bude donator službe bezbednosti i policije, a to vodi situaciji da naša policija postane mesto bogatih kriminalaca.