Tepić: Smenjena inspektorka „stala na žulj nelegalnim neimarima iz SNS“, zatvorila je i gradilište istaknutog naprednjaka Vlade Mandića

 02. april 2024. 20:11

Surova osveta potpredsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Šapića sručila se na Natašu Jokanović Ivanović, koja je iznenada smenjena sa čela građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, samo zato što je radila po zakonu i zatvarala divlja gradilišta - ali sva! I tako stala na žulj nelegalnim "neimarima" iz Srpske napredne stranke, za koje godinama sumnjamo da kroz te objekte peru novac proistekao iz kriminala i krivičnih dela.

Nakon što je avgustu prošle godine zatvorila nelegalno gradilište Šapićevog bliskog saradnika Mirjana Nešovića koje smo otkrili u Dobropoljskoj 11, slučaj poznat po tome da je Nešović potom bahato pokidao inspekcijsku traku i rešenje o zatvaranju gradilišta i nastavio da gradi, saznajemo da je Jokanović Ivanović nedavno zatvorila i gradilište Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša, danas funkcionera SNS.

 

Mandić je široj javnosti postao poznat nakon izbora 17. decembra, zbog povezanosti sa organizovanjem “sabirnog centra u Areni” za dovoženje fantomskih birača, a na desetine ih i prijavio da lažno žive na njegovoj adresi. Još gore po SNS kriminal, Jokanović Ivanović je sada stala na žulj i jednom od najviših funkcionera SNS Branku Maloviću.

 

Kako saznajemo, tokom januara je naložila poništaj za oko 200 građevinskih dozvola u Beogradu, od čega je čak oko 150 koncentrisano na Opštini Voždovac, kojom uz SNS funkcionere Relju Ognjanovića i Marka Kulića, po partijskoj liniji upravlja i Branko Malović. Kako saznajemo, nakon navoda inspektorke Jokanović Ivanović da su sve te dozvole izdate mimo plana i lokacijakih uslova i naložila da se ponište, nastao je haos u redovima naprednjaka i pritisak da je smene, što je zvanično inicirala Šapićeva "desna ruka za zaštitu građevinske mafije" Sonja Božović.

Umesto da bude nagrađena zbog suzbijanja divlje, nelegalne gradnje u Beogradu, zbog koje naš glavni grad unakažen, korumpiran i plen za gang-ove vladajuće partije, inspektorka Nataša Jokanović Ivanović je kažnjena jer je radila po zakonu i ponižena jer je čuvala Beograd. U narednim danima ćemo obavestiti tužilaštvo o nelegalnim građevinskim dozvolama za koje je inspektorka naložila poništaj.

 

Marinika Tepić potpredsednica Stranke slobode i pravde