Tepić u Nišu: 17. decembra glasate za Zakon o sprečavanju korupcije javnih funkionera

 17. novembar 2023. 20:17

“Sve ono loše što se dešava u Srbiji staje u dve reči, a to su kriminal i korupcija. I posledice kriminala i korupcije se osećaju u svim porama života i kroz nepravdu i kroz nejednakost i kroz osiromašenje građana i kroz manje novca za plate, penzije, lekare, medicinske sestre, nastavnike, učitelje, rudare, poljoprivrednike. Pitanje korupcije je i pitanje bezbednosti. Nije nas strah da pošaljemo dete u školu samo zato što mu neki kriminalac može nauditi. Strah nas je zato što će sutra tog kriminalca štititi i zaštititi neki korumpirani policajac ili političar” izjavila je Marinika Tepić jedna od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” na konvenciji u Nišu.

Tepić je rekla da će zbog toga ova pobednička koalicija imati nultu toleranciju na korupciju i kriminal. Prvi zadatak nam je da oslobodimo pravosuđe, da tužilaštvo bude samostalno sa svojom tužilačkom policijom. I da profesionalci poput inspektora Milenkovića i Mitića budu ti koji će voditi našu policiju, a ne oni koji ih proganjaju zato što su otkrili najveću fabriku droge u Evropi. 

 

“Zakon o sprečavanju korupcije visokih funkcionera je spreman i za njega glasate 17. decembra” naglasila je Tepić. 

Znate po čemu još vidimo da su se prepali iz Srpske napredne stranke, upitala je Tepić i dodala, sećate se kako je Aleksandar Vučić pre godinu dana najavljivao Pokret za državu i narod, pa je rekao na Vidovdan, pa je pomerio za septembar, pa je rekao puno javnih ličnosti, puno organizacija, puno stranaka? I ko mu se priključio? Niko. Nije mu se priključio ni Ivica Dačić, neće ga ni SPS. Samo jedan čovek - Vojislav Šešelj. 

 

“I zato je svima jasno da je glas za liste Aleksandra Vučića glas za Šešelja i za nastavak mržnje. U tome oni neće stati kada kažu “Srbija ne sme da stane”, neće stati sa korupcijom, nasiljem, mržnjom, podelama i kriminalom i da ponovo neke majke plaču kad svoju decu ispraćaju u neke nove sukobe i ratove. To im ne smemo dozvoliti 17. decembra. 

Mi želimo normalan život u Srbiji koji smo svi zaboravili jer smo navikli da je nenormalno - normalno. E pa nije! 17. decembra je kraj nenormalnosti, a 18. da obezbedimo državu u kojoj predsednik neće hvaliti najvećeg narko dilera i reći da je "dve tone droge ništa". I on će doći na red. Mandat do 2027. ga neće sprečiti da odgovara po ovom Zakonu” zaključila je Tepić.