Vučeviću, vrati deci sportske objekte, a kineske investitore vodi na periferiju

 24. avgust 2022. 00:00

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, juče se na svom instagram nalogu pohvalio kako je u razgovorima sa kineskim investitorima, zainteresovanim za gradnju stadiona, sportsko-poslovnih centara i raznih drugih objekata od značaja za Novosađane.

Kako su u pitanju uglavnom sportski objekti, hteli bismo da vas pitamo:
-Da li ste se isto tako pohvalili Novosađanima da su srušeni teniski tereni na Đačkom igralištu i da je Grad to zemljište prodao privatnom investitoru za izgradnju stambenog objekta? Tako ćemo u budućnosti imati balkone iznad staze za trčanje i kućica za rezervne igrače.
– Da li je potreno isticati da su Liman 1 i Đačko igralište ekskluzivne lokacije u širem centru grada? Takođe, moramo da vas podsetimo da ste stotinama mališana ostali dužni sportski kompleks koji je srušen zbog izgradnje TC „Promenada“, a koji ni posle četiri godine nema adekvatnu zamenu.

Ovi potezi gradske vlasti bez presedana predstavljaju vašu misiju „kako ostaviti Novi Sad bez kvadratnog milimetra zelene površine, a vaše bankovne račune u milionskim dobitima“. Zbog toga vašim kineskim „prijateljima“ preporučujemo periferiju grada za „investiranje“, što im verovatno neće umanjiti profit, ali novosadskim roditeljima i deci bila bi ogromna komplikacija ukoliko sportski tereni završe na obodima grada, kao da su poslednja rupa na svirali.

Branislava Pandurov,
Resorni savet za sport
GrO Stranke slobode i pravde