Vučićevo pismo penzionerima najskuplje na svetu

 27. februar 2023. 11:44

Najskuplje pismo na svetu, koje je koštalo 780.000 evra, dobili su penzioneri Srbije od predsednika države, a platili smo ga svi mi preko PIO fonda. U ovoj skupoj slikovnici Aleksandar Vučić obraća se penzionerima kao deci, uči ih kako da provedu zrelo doba kao onda kada im je zabranjivao da izlaze iz kuće tokom korone. Zahvaljuje im, jer su preživeli teške godine ratova, inflacije, ali zaboravlja da kaže da je tih godina on bio deo te vlasti koja ih je unesrećila.

I kao loš motivacioni govornik, jeftinom patetikom Aleksandar Vučić im podilazi, ubeđuje ih da žive odlično, da teku med i mleko u državi, ali najtużnije od svega i najnehumanije je kada im kaže da su se mladi vratili iz inostranstva, a ti isti ljudi svoju decu i dalje viđaju preko Skajpa ili u najboljem slučaju, jednom godišnje. Kao vešt manipulator svestan pada podrške, ne mari predsednik da naših 780.000 evra baci na prazne priče, lażnu ljubaznost i neiskreno poštovanje. Penzije jesu povećane za 12%, ali ih prati povećanje cene gasa i struje, dok su osnovne životne namirnice poskupele za preko 50%.


Ako postoji stvarna briga o penzionerima i ukoliko je država trenutno stabilna kao što tvrdi SNS režim, onda treba vratiti otete penzije u periodu od novembra 2014. godine do septembra 2018. godine; zaustaviti svako dalje povećanje starosne granice za odlazak u penziju, naročito kod žena; izjednačiti najniži iznos penzije poljoprivrednika i penzija samostalnih delatnosti sa ostalim kategorijama penzionera.
Da stvarno poštuje penzionere, a ne iskorišćava ih i ne manipuliše u političke svrhe, vlast bi se pitala i koliko čekaju na lekarske preglede, koliko ih koštaju lekovi, kako uspevaju da se prehrane, kakvi su uslovi u staračkim domovima, ali i koliko boli što većinom ostaju sami, jer im deca i unuci odlaze deleko za boljim životom.

Stranka slobode i pravde (SSP) - Resorni odbor socijalne politike