"Vučiću ako vam bude prohladno tokom utakmice, zamislite kako je osnovcima u školi bez grejanja u Predejanu" Pismo Jelene Spirić

 19. novembar 2023. 18:49

Gospodine Vučiću, ako vam tokom utakmice bude prohladno, zamislite kako je osnovcima u školi Aca Sinadinović u Predejanu koji su se do pre nekoliko dana smrzavali u hladnim učionicama jer grejanja nema, pa su na kraju prešli na on-line nastavu. 
Rekonstrukcija njihove škole je u planu Kancelarije za javna ulaganja koja je finansirala izgradnju stadiona, već tri godine. Dok se stadion gradio i sagradio radovi na rekonstrukciji škole u Predejanu nisu ni započeti. 
 Možete, gospodine Vučiću da zamislite i kako je srednjoškolcima u Medicinskoj školi koji zbog nedostatka grejanja imaju samo jedan čas dnevno. Pre 13 dana tražila sam od Vaših kadrova da obezbede grejanje u školama. Oni se prave gluvi. Zato od vas tražim da obezbedite grejanje za đake ali i odgovorite na pitanje ko je odlučio da našim parama pravi sistem za grejanje trave dok deca nemaju grejanje u učionicama. 
Taj odgovor treba da pokaže kome od vas koji odlučujete je grejanje trave na stadionu važnije od znanja i zdravlja leskovačke dece. A kakav je odnos Vaše vlasti prema deci u Leskovcu najbolje se vidi po tome što su im Vaši stranački kadrovi uzeli 1.800 karata i podelili ih stranačkim aktivistima nakon odluke UEFE da sa igra pred gledaocima.
 Umesto da deca gledaju svoje idole, čemu su se radovala danima, ona danas plaču dok nemoćni roditelji gledaju u pod jer ni sami ne znaju kako da objasne da je Vašoj stranci i Vama važniji predizborni marketing od dečijeg smeha. Pitam se samo gospodine Vučiću da li će vam dok budete sedeli u udobnoj loži biti barem malo neprijatno zbog nebrige i razočarenja koje ste priredili deci.
Jelena Spirić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Leskovac i kandidatkinja na parlamentarnoj listi “Srbija protiv nasilja”