Zašto roditelji u Leskovcu čekaju u redovima koji se ne smanjuju ni po kiši ni po mraku?

 15. novembar 2023. 16:36

Iako škole i elektronski sistem imaju neophodne potvrde koje su potrebne da roditelji dobiju pomoć iz gradskog budžeta za udžbenike deci koje su već kupili, roditeljima i dalje nije jasno zašto se maltretiraju od strane vlasti. Redovi roditelja koji čekaju potvrde, ne smanjuje se ni po mraku, ni po kiši. Neophodno je uraditi 7000 Potvrda o prebivalištu deteta za krajnje kratak rok koji je dat od strane onih koji dele naš novac kada i kako požele. 
 U eri čuvene e-uprave i obaveze državnih i lokalnih organa da sami pribavljaju činjenice vezane za postupke koje vode, naši "napredni" činovnici, rešili su da sav teret prebace na roditelje i radnike leskovačke policije. Bilo da se radi o neznanju ili neradu, krajnji rezultat je uvek njihova nesposobnost.
 Čak ni podmićivanje, njihovu specijalnost, nisu umeli da urade kako treba. Da se radi o najobičnijem "zamazivanju očiju" govori činjenica da vlast za udžbenike nije namenila sredstva pred početak školske godine, kada su ih roditelji kupovali ali ni godinama unazad kada smo insistirali na ovoj meri - već mesec dana pred izbore. 
 Poštovani sugrađani, dok se mrznete čekajući red za predaju zahteva i dobijanje Potvrde za svoje dete, razmislite kome ćete dati svoj glas. Vaš glas odlučuje ko će, šta će i kada će nešto tražiti od vas. Iskoristite ga 17. decembra kako bi vratili normalnost u svoj život.
Gradski odbor Stranke slobode i pravde Leskovac